Vijesti

25m / 300m Lapua European Cup Final

Natjecanje Finale Lapua Europskog kupa u disciplinama 25m / 300m održat će se na AS Vrapčanski potok od 9. do 15. listopada 2023. godine. Ove godine će u Zagrebu po prvi puta biti održana natjecanja u disciplinama 25m pištolj središnjeg paljenja i 25m standard pištolj. Rezultati će se moći pratiti uživo na poveznici.
Program

Dan otvorenih vrata streljane Maksimir

Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata streljane Maksimir koji će se održati u subotu, 23. rujna 2023. godine u periodu od 19:00 – 23:00 u prostorima streljane, Oboj 2, Zagreb, uz prigodno noćno gađanje za posjetitelje starije od 9 godina.

Anton Glasnović pobjednik Svjetskog kupa!

Na Cipru je održan Svjetski kup u gađanju letećih meta na kojem je Anton nakon raspucavanja za ulazak u finale u disciplini trap, uvjerljivo osvojio zlato! Čestitamo!

Finale Svjetskog kupa u samostrelu 2022

U organizaciji SD Dubrava1094 u Dubravi Vrbovečkoj od 8. do 10. prosinca 2022. godine održano je Finale Svjetskog kupa u samostrelu. Valentina Mrnjavčević Pereglin i Domagoj Pereglin osvajači su velikog kristalnog globusa te su proglašeni najboljim sportašima svijeta u samostrelu za 2022. godinu.

In memoriam Saša Špirelja

S velikom tugom javljamo svim strijelcima i prijateljima streljaštva tužnu vijest da nas je u 49. godini života iznenada napustio Saša Špirelja, bivši reprezentativac i osvajač velikog broja domaćih i međunarodnih sportskih odličja, a zadnjih godina trener mladom naraštaju pištoljaša.
Pamtit ćemo ga kao nasmijanog, uvijek spremnog za šalu, nekoga tko je uvijek bio tu na svakom natjecanju jer život je posvetio streljaštvu.

Posljednji ispraćaj našeg dragog Saše Špirelje bit će u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine u 10:50 sati sati na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

HSS sudački tečaj puška/pištolj

U Zagrebu, na streljani Maksimir, Oboj 2, u subotu, 29. listopada 2022. godine održat će se HSS sudački tečaj za discipline puške i pištolja.
Poziv
Obrazac prijave

Natječaj za dodjelu subvencija školarina 2022. MINTS

Natječaj MINTS za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima otvoren je od 4. listopada do 4. studenoga 2022., a namijenjen je poticanju školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša stvaranjem uvjeta za lakši pristup obrazovanju, boljoj skrbi i poticanju dual karijere sportaša.
Više informacija

PODSJETNIK - Sportsko učilište - programi za trenere/ice streljaštva

Podsjećamo na rokove za upise programa osposobljavanja odnosno usavršavanja za trenere/ice streljaštva.
Rok prijave za program trener/ica streljaštva (puška/pištolj; leteće mete) - 23. rujan - više informacija
Rok prijave za program usavršavanja trenera (puška/pištolj) - 30. rujan - više informacija

Pokaži srce - međunarodni simpozij sportske medicine

Institut za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja i Hrvatsko društvo za nogometnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, organizira međunarodni simpozij sportske medicine koji će se održati 22. rujna 2022. u Kaptol Boutigue Cinema u Zagrebu. Prijave su otvorene do 21. rujna 2022.
Više informacija

In memoriam - Tomislav Šepec

S tugom javljamo svim strijelcima i prijateljima streljaštva tužnu vijest da nas je u 82. godini nakon duge i teške bolesti napustio umirovljeni Glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Tomislav Šepec, veliki čovjek, zaljubljenik u sport, osobito u streljaštvo, predani streljački djelatnik, dobitnik niza nagrada između kojih ističemo Nagradu “Franjo Bučar”, Trofej Hrvatskog streljačkog saveza i Nagradu za životno djelo Zagrebačkog športskog saveza.
Posljednji ispraćaj našeg dragog Tomislava Šepeca bit će u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. godine u 13:20 sati sati na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

Počivao u miru !

Natječaji za programe Policijske škole

Policijska akademija u Zagrebu objavljuje natječaje za:
- upis u 3. razred srednje škole - prijava do 1. kolovoza 2022. - više informacija
- program obrazovanja za odrasle - prekvalifikacija - više informacija

Program usavršavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja

Objavljen je poziv za upis u Program usavršavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja koji predstavlja višu razinu stručnog usavršavanja i školovanja, a omogućava trenerima koji su do sada završili program osposobljavanja da usavrše razinu svojih znanja, vještina i sposobnosti vezanih za tehničku, taktičku, kondicijsku i psihološku pripremu strijelaca, te planiranje i programiranje trenažnog procesa. Popunjenu prijavnicu poslati do 22. rujna 2022. godine na adresu e-pošte sport.uciliste@gmail.com.
Poziv 
Prijavnica

Upis na Sportsko učilište za osposobljavanje za trenera/icu streljaštva

Objavljen je poziv na upis na Sportsko učilište, ustanovu za obrazovanje odraslih u sportu u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta i disciplinama puške i pištolja. Za sve upite slobodno se obratite Zagrebačkom streljačkom savezu, Hrvatskom streljačkom savezu ili Sportskom učilištu. Popunjenu prijavnicu poslati do 15. rujna 2022. godine na adresu e-pošte sport.uciliste@gmail.com.
Poziv - puška/pištolj 
Prijavnica - puška/pištolj
Poziv - leteće mete
Prijavnica - leteće mete 

Izvrsni rezultati zagrebačkih strijelaca u prvom dijelu 2022. godine!

Valentina Gustin iz SK Kustošija je nakon postignutog novog državnog rekorda na zračnoj pušci osvojila i svjetsko odličje – brončanu medalju u mix timu na Svjetskom kupu u Kairu. Na istom natjecanju Borna Petanjek iz SD Končar Zagreb 1786 osvojio je ekipnu zlatnu medalju na zračnoj pušci.
Borna je osvojio ekipnu brončanu medalju u istoj disciplini i na Europskom prvenstvu u Hamaru, a juniorka Lana Špirelja iz SK Špiro finalistica je u disciplini zračnoga pištolja te će ovo Europsko prvenstvo zauvijek pamtiti.

Čestitamo i samo tako naprijed i u nastavku godine!

Natječaj MTS za subvenciju školarina vrhunskim sportašima

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima. Natječaj je namijenjen poticanju školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša stvaranjem uvjeta za lakši pristup obrazovanju, boljoj skrbi i poticanju dual karijere sportaša. Detaljne upute za prijavitelje i ostala natječajna dokumentacija nalazi se na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182, a Natječaj je otvoren od 4. listopada 2021. godine do 4. studenoga 2021. godine.

Europski prvak, niz medalja i izvrsnih nastupa za zagrebačke strijelce na EP u Osijeku

Anton Glasnović prvak je Europe u disciplini parni trap. Josip i Anton Glasnović osvojili su ekipnu broncu u disciplini trap. Borna Petanjek osvojio je ekipnu broncu u disciplini zračna puška. Maja Kuzman i Lana Špirelja plasirale su se u finale u ekipnom dijelu natjecanja u disciplini 25m pištolj i osvojile 4. mjesto na EP.
EP Osijek

In memoriam - Ante Banić

Tužnoga srca javljamo kako je u 70-toj godini života preminuo Ante Banić osnivač i dugogodišnji trener Streljačkog kluba Sopot. Kao trener streljaštva, ali i kao profesor hrvatskog jezika i književnosti cijeli je život posvetio radu s djecom i mladima prenoseći im svoje znanje i iskustvo.
Sahrana će biti u srijedu, 7. travnja 2021. u 13 sati na mjesnom groblju Dolac Donji kod Omiša.

Dragi Ante, hvala Ti za sve i počivao u miru Božjem!

Hrvatska muška reprezentacija pobijedila na Svjetskom kupu

Hrvatska muška ekipa u sastavu Anton i Josip Glasnović te Giovanni Cernogoraz, osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Kairu u disciplini trap. Čestitamo dečki!
Opširnije

Anton Glasnović pobjednik Svjetskog kupa u trapu

Anton Glasnović pobjednik je prvog ovogodišnjeg Svjetskog kupa u disciplinama letećih meta koji se od 22. veljače do 5. ožujka održava u Kairu u Egiptu. Anton je u disciplini trap u kvalifikacijama zauzeo prvo mjesto i ušao među 6 najboljih u borbu za medalje te je prvo mjesto suvereno i zadržao do kraja. Hrvatska ekipa u sastavu Anton i Josip Glasnović te Giovanni Cernogoraz trenutno je na drugom mjestu nakon drugog dana natjecanja. Čestitamo Antone!
Opširnije

14. tjedan psihologije - besplatne radionice i predavanja

Sekcija za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva poziva sve zainteresirane na besplatne radionice i predavanja u sklopu 14. tjedna psihologije koji se održava od 15. do 21. veljače 2021. godine.

Natječaj za tajnika Zagrebačkog streljačkog saveza

Zagrebački streljački savez objavljuje natječaj za tajnika. Prijave za natječaj podnose se do 23. veljače 2021. godine u 12 sati.
Uvjeti natječaja

Interaktivna on-line radionica „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“

Sekcija za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva organizira besplatnu interaktivnu on-line radionicu pod nazivom „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“ za sve djelatnike sportskih saveza i organizacija. Radionice se održavaju:
8. siječnja 2021. u 11:00 sati - poveznica za prijavu sudjelovanja
11. siječnja 2021. u 13:00 sati - poveznica za prijavu sudjelovanja
12. siječnja 2021. u 18:00 sati - poveznica za prijavu sudjelovanja

Upis na Sportsko učilište za trenera/icu streljaštva

Objavljen je poziv na upis na Sportsko učilište, ustanovu za obrazovanje odraslih u sportu u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta i disciplinama puške i pištolja. Za sve upite slobodno se obratite Zagrebačkom streljačkom savezu, Hrvatskom streljačkom savezu ili Sportskom učilištu. Popunjenu prijavnicu poslati do 8. listopada 2020. godine na adresu e-pošte sport.uciliste@gmail.com.
Poziv - leteće mete
Prijavnica - leteće mete 
Poziv - puška/pištolj 
Prijavnica - puška/pištolj

Upis na preddiplomski stručni studij - Izobrazba trenera

Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu objavljen je natječaj za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera u jesenskom roku.

Promocija zagrebačkog streljaštva u emisiji Dobro jutro Hrvatska

Zagrebački streljački savez predstavio je projekt "Pun pogodak - besplatna škola streljaštva za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti" na Hrvatskoj televiziji u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
Na poveznici možete pogledati prilog.

Nove kategorije mlađih natjecatelja - primjena od 2. veljače 2020.

Hrvatski streljački savez donio je nove Uvjete za sudjelovanje na prvenstvima županija i Hrvatske i ostalim državnim natjecanjima. Dodane su mlađe kategorije natjecatelja kod kadeta, juniora i seniora u diisciplinama ISSF-a i serijskog programa. Odredbe novih Uvjeta za sudjelovanje počinju se primjenjivati već od 4. turnira Olimpijskih nada koji se održava u nedjelju, 2. veljače u Čakovcu.

Poziv na radionice za pripremu prijava na projekte Središnjeg državnog ureda za šport

Središnji državni ured za šport organizira informativne radionice u vezi pripreme programskih prijedloga za prijavljivanje na Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja i Natječaj za sufinanciranje športskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2020. godini koje su namijenjene udrugama iz sustava športa kao potencijalnim prijaviteljima.
Više informacija

Upis u Registar stvarnih vlasnika

Na temelju „Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma“ (NN 108/17 i NN 39/19) te Pravilnika o „Registru stvarnih vlasnika“ (NN 53/19) sve udruge (sportski klubovi/društva/savezi) dužne su u „Registar stvarnih vlasnika“ upisati podatke o stvarnom vlasniku i to najkasnije  do 31. prosinca 2019. godine.
Više informacija - Ministarstvo financija
 

Pun pogodak - projekt

"Pun pogodak - besplatna škola streljaštva za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti" projekt je Zagrebačkog streljačkog saveza sufinanciran sredstvima EU. Partner projekta je Sportski savez Grada Zagreba, a uključeni su streljački klubovi i društva na području Zagreba.
Plakat

​Pun pogodak za djecu i mlade na ZGodionici u Parku Ribnjak​

​Na ZGodionici u Parku Ribnjak održat će se prezentacija projekta Pun pogodak - besplatna škola streljaštva za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti. Više informacija i raspored događanja možete pronaći na poveznicama:
ZGodionica - plakat
Pun pogodak - letak
ZGodionica - raspored događanja

In memoriam Josip Ćuk

25. travnja 2019. u 84. godini napustio nas je Josip Ćuk, Joža kako smo ga od milja zvali. Istaknuti streljački djelatnik, bivši reprezentativac, trener i osnivač Športskog streljačkog kluba Dub iz Malinske. Za cjelokupni rad i doprinos streljačkom sportu u Hrvatskoj Josipu Ćuku dodijeljena je 2010. godine Državna nagrada "Franjo Bučar" za životno djelo.

Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Jožom i isprate ga na posljednji počinak u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u 16:00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Promocija streljaštva i sportske suradnje na 9. turniru povodom Dana općine Veliko Trgovišće

Povodom Dana općine Veliko Trgovišće održan je 9. turnir u gađanju zračnim oružjem ISSF programa za kadete i kadetkinje u okviru kojega je održano i Prvenstvo Zagreba u tim disciplinama. Kratku reportažu objavljenu na Zagorskoj televiziji možete pogledati ovdje.

Josip Glasnović - pobjednik Svjetskog kupa u Al Ainu i osvajač kvote za OI u Tokiju

Josip Glasnović osvojio je zlatnu medalju i pobjednik je Svjetskog kupa u disciplini trap koji se održava u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 5. do 16. travnja 2019.
S maksimalnih 125 pogođenih meta u kvalifikacijskom dijelu natjecanja izjednačio je svjetski rekord i ušao u finale gdje je nakon dramatičnog raspucavanja u završnici pobijedio drugoplasiranog Savatea Sresthaporna iz Tajlanda. Josip je osvajač i četvrte kvote za OI u Tokiju u streljaštvu.
ISKRENE ČESTITKE UPUĆUJU ZAGREBAČKI STRIJELCI!!!

Fuzija umjetnosti i streljaštva - Project 10.9

Project 10.9 - fuzija umjetnosti i streljaštva uspješno nastavlja dalje!
Više informacija možete pronaći na poveznicama društvenih medija:
Facebook
Facebook event
Instagram

 

Projekt 10.9 - fuzija streljaštva i umjetnosti

Projekt koji na prvi pogled spaja nespojivo: sport i umjetnost. Ideja je da se u suradnji strijelaca i umjetnika, na platnu raznim bojama, oblicima i volumenom prikaže unutarnja borba strijelca kada želi i ne uspijeva ili ipak uspijeva pogoditi magičnih 10.9. Autori projekta su Dora Purgar i Katarina Jakšić, a izložba nastalih radova bit će prikazana tijekom održavanja međunarodnog turnira Trofej Mladosti u sportskoj dvorani OŠ Petra Zrinskog 1. i 2. prosinca 2018. godine.
Više o projektu

Streljaštvo kao lijek

Pročitajte zanimljiv članak o streljaštvu objavljen u Jutarnjem listu.

Lapua European Cup Final 2018

U Zagrebu će se od 8. do 12. listopada 2018. održati finale Europskog Lapua kupa u gađanju puškom na udaljenosti 300m. Natjecanje će se održati na AS Vrapčanski potok u organizaciji Streljačke udruge Zagreba i pod pokroviteljstvom Hrvatskog streljačkog saveza, a podsjetimo još kako je to prvo međunarodno natjecanje u Zagrebu od osnutka SUZ-a. Želimo vam srdačnu dobrodošlicu u Zagreb, a svu potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći na poveznici ovdje.

ZGodionica - festival za male i velike

ZGodionica - festival za male i velike održat će se u parku Ribnjak u razdoblju od 24. kolovoza do 2. rujna 2018. koji će na jednom mjestu pružiti djeci mogućnost spoznavanja, usavršavanja, ali i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, obrazovnih, informatčkih i brojnih drugih afiniteta, a da se istovremeno i jako dobro zabave - u prirodi! Sportu će biti posvećena “Sportska livada”, gdje će se svakodnevno izmjenjivati sportovi koje će djeca moći isprobati. Streljaštvo će predstaviti zlatni olimpijac Josip Glasnović prema rasporedu u prilogu.
Raspored sportskih aktivnosti

Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za učenike/ce osnovnih škola

U Zagrebu je 19. svibnja 2018. održano Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u streljaštvu za učenike osnovnih škola za školsku godinu 2017./2018. Natjecanje je održano u streljani “Dom sportova” u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, Hrvatskog streljačkog saveza i Streljačke udruge Zagreba. Na natjecanju je nastupilo 14 ekipa dječaka i 6 ekipa djevojčica, a naslov prvaka Hrvatske osvojile su ekipe školskih sportskih društava Zabok Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog (dječaci) i Dubrava Osnovne škole Dubrava iz Dubrave.
Rezultati

Redovna sjednica skupštine Streljačke udruge Zagreba

Redovna sjednica skupštine Streljačke udruge Zagreba održat će se u srijedu, 11. travnja 2018. s početkom u 20 sati u prostorijama Streljane Maksimir, Oboj 2.
Poziv  
Punomoć

Noć muzeja

Streljaštvo je predstavljeno u 13. Noći muzeja.

Održana prva tekma na vlastitoj opremi

Prva tekma na vlastitim elektronskim metama u preuređenoj Finalnoj dvorani na Vrapčaku održana je na opće veselje svih strijelaca i streljačkih društava, članica Streljačke udruge Zagreba. Prvo kolo 1 B hrvatske lige u nedjelju 5. studenoga 2017. godine bilo je prvi test nove opreme koji smo s izvrsnim uspjehom položili!

Prvakinja Hrvatske Valentina Gustin!

Naši strijelci su na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u disciplini zračno oružje ISSF programa koje je održano 18. i 19. veljače 2017. u Sv. Jurju na Bregu postigli sjajne rezultate.

Valentina Gustin (SK Kustošija) seniorska je prvakinja Hrvatske u disciplini zračne puške, a drži i ukupno najbolji rezultat te discipline za juniorke - 416,4. Ana Kobilšek (SK Zrinjevac) osvojila je treće mjesto. Kod seniora viceprvak je Andrija Mikuljan (SD Končar Zagreb 1786) dok je njegov klupski kolega Bojan Đurković treći. U disciplini zračnog pištolja za seniorke finalistice su njihove klupske kolegice Lana Skeledžija (4. mjesto)  i Lorena Draženović (6. mjesto).

Josip Glasnović najuspješniji hrvatski i zagrebački sportaš

Hrvatski olimpijski odbor i Sportski savez Grada Zagreba proglasili su Josipa Glasnovića, olimpijskog pobjednika u disciplini trap najuspješnijim sportašem u 2016. godini.

Nagrađeni mladi strijelci Andrija Mikuljan i Luka Štrbenac

Andrija Mikuljan (SD Končar-Zagreb 1786) i Luka Štrbenac (PGSD Zagreb) dobitnici su priznanja ​Sportskog saveza grada Zagreba mladim sportašima za osvajanje odličja na svjetskim i europskim prvenstvima u 2016. godini. Andrija Mikuljan osvojio je ekipnu broncu na ​Svjetskom juniorskom kupu u gađanju MK puškom 60 ležeći, a Luka Štrbenac je europski juniorski prvak u disciplini samostrel field. Luki Štrbencu dodijeljena je i nagrada Najveća nada hrvatskog sporta u 2016. godini koju mu je uručio osobno predsjednik Međunarodnog ​olimpijskog odbora gospodin Thomas Bach. Čestitamo mladim strijelcima i njihovim trenerima!

Liga zagrebačkih osnovnih škola

U nedjelju, 15. siječnja 2017. održano je 2. kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola u streljaštvu za učenike i učenice u disciplini serijska zračna puška i zračni pištolj.
Rezultati

Liga zagrebačkih osnovnih škola

U nedjelju, 11. prosinca 2016. održano je 1. kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola u streljaštvu za učenike i učenice u disciplini serijska zračna puška i zračni pištolj.
Rezultati

3. kolo 1.B (6.regija)

U nedjelju 18.12.2016. održat će se 3. kolo 1.B (6.regija) Hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.
Poziv
Rezultati

Zagrebačke nade i prijatelji

U subotu 10. prosinca 2016., održat će se 19. tradicionalni turnir "Zagrebačke nade i prijatelji"
Rezultati
Poziv
Raspored

40. Trofej Mladosti

U Zagrebu je 3. i 4. prosinca 2016. održan jubilarni 40. Trofej Mladosti.
Rezultati

2. kolo 1.B (6.regija)

U subotu 26.11.2016. održat će se 2. kolo 1.B (6.regija) Hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.
Poziv - ISPRAVAK
Rezultati

1. kolo 1.B (6.regija)

U nedjelju 6.studenog 2016. na Streljani Doma sportova održat će se 1. kolo 1.B (6.regija) Hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.
Rezultati

3. Kolinje Cup

Na streljani Oboj 20. studenoga održat će se 3. Kolinje Cup u gađanju MK pištoljem Drulov.
Rezultati

8. James Bond Cup

Na streljani Oboj će se 13. studenoga 2016. održati 8. James Bond Cup u gađanju MK puškom serijskom i MK pištoljem Drulov.
Rezultati
 

9. Drulov Supercup

U nedjelju 23. listopada 2016. s početko u 10h, na streljani Oboj održat će se 9. Drulov Supercup.
Rezultati

16. Turnir "Trofej neovisnosti"

U subotu, 8. listopada 2016. na streljani Vrapčanski potok održat će se 16. Turnir "Trofej neovisnosti" u gađanju VK puškom.
Rezultati

3. Extreme VK Cup SU sv. Mihovil Lučko

Na AS Vrapčanski potok 2. listopada 2016. održat će se 3. Extreme VK Cup SU sv. Mihovil Lučko.
Rezultati

19. Otvoreni turnir veterana SK "Medveščak"

Na AS Vrapčanski potok 1. listopada 2016. održat će se 19. Otvoreni turnir veterana SK "Medveščak".
Rezultati

Prvenstvo Hrvatske 25m serijski pištolj/revolver

U Zagrebu će se 17. i 18. rujna 2016. održati Prvenstvo Hrvatske u disciplinama 25m serijskog pištolja i revolvera.
Rezultati

Prvenstvo Zagreba VK puška

Na streljani Vrapčanski potok u nedjelju 11. rujna 2016. održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplinama VK puške.
Rezultati

Prvenstvo Zagreba 25m serijski pištolj/revolver

Na streljani Vrapčanski potok 3. i 4. rujna 2016. godine održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplinama 25m serijskog pištolja i revolvera.
Rezultati

JOSIP GLASNOVIĆ - OLIMPIJSKI POBJEDNIK U TRAPU

Olimpijada u Rio de Janeiru bila je "zlatna" za zagrebačko streljaštvo. Josip Glasnović, član SD G.A.J. je u disciplini trap nakon odlično odrađenih kvalifikacija, nevjerojatnog polufinala i još nevjerojatnijeg raspucavanja u finalu došao do ostvarenja sportskog sna svakoga sportaša - olimpijske zlatne medalje! Čestitamo Josipu!

Prvenstvo Hrvatske za veterane

U Zagrebu će se 27. i 28. kolovoza održati Prvenstvo Hrvatske za veterane.
Rezultati

Natječaj za trenera u PGSD-u

Objavljen je natječaj za radno mjesto trenera u Prvom građanskom samostrelskom društvu.
Natječaj

Prvenstvo Zagreba MK ISSF seniori/ke

Na strelištu Vrapčanski potok 25. i 26. lipnja 2016. održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplinama MK ISSF za seniore/ke.
Rezultati

Prvenstvo Hrvatske MK ISSF juniori/ke

Na streljani Vrapčanski potok 25. i 26.. lipnja 2016. održat će se Prvenstvo Hrvatske u disciplinama MK ISSF programa za juniore/ke.
Rezultati

Prvenstvo Hrvatske SMK seniori/ke

Na streljani Vrapčanski potok u nedjelju 19. lipnja 2016. održat će se Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom MK puškom za seniore/ke.
Rezultati

Prvenstvo Zagreba u disciplinama 50m serijska MK puška KADETI/KADETKINJE i JUNIORI/KE.

U subotu 18. lipnja 2016. na streljani Maksimir, Oboj 2 održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplinama 50m serijska MK puška kadeti/kinje i juniori/ke.

Rezultati

Prvenstvo Zagreba u disciplinama MK ISSF programa JUNIORI/KE.

U subotu 11. lipnja 2016. na streljani Vrapčanski potok održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplinama MK ISSF programa juniori/ke.

Rezultati

Prvenstvo Zagreba u disciplinama 50m serijska MK puška SENIORI/KE i DRULOV seniori i juniori.

U nedjelju 5. lipnja 2016. na streljani Maksimir, Oboj 2 održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplinama 50m serijska MK puška seniori/ke i MK pištolj Drulov seniori/juniori.

Rezultati

Oglas za posao - streljana Oboj

Objavljen je oglas za radno mjesto voditelja/domara Streljane Maksimir.
Oglas

Pregledi sportaša-nova obavijest

Pregledi sportaša obavljat će se od 16. svibnja 2016. ponovno u ambulanti na Borovju.
Obavijest

Proljetni turnir veterana SK Medveščak

U nedjelju 15. svibnja 2016. na streljani Vrapčanski potok održat će se Proljetni turnir veterana SK Medveščak.
Rezultati

 

Prvenstvo Zagreba ISSF zračno oružje kadeti/kinje

U nedjelju 24. travnja 2016. u Domu sportova održat će se Prvenstvo Zagreba u disciplini ISSF zraćno oružje za kadete i kadetkinje.
Rezultati

Prvenstvo Hrvatske serijska zračna puška kadeti/kinje i 2. mk turnir

U nedjelju 17. svibnja 2016. na streljani Vrapčanski potok održat će se Prvenstvo Hrvatske u disciplini serijska zračna puška za kadete i kadetkinje i 2. MK turnir.

Rezultati PH SZP
Rezultati MK turnir

Važna obavijest svim sportašima - sistematski pregledi

Sistematski pregledi sportaša Grada Zagrba NE obavljaju se više i Poliklinici na Borovju nego u Domovima zdravlja Zagreb - CENTAR, ZAPAD i ISTOK. Kontakt podatke i radno vrijeme ambulanti možete vidjeti
ovdje.
DODATNO preglede obavljaju stručni timovi iz Sportske ambulante iz Borovja koji su preselili u Polikliniku Zagreb, Argentinska 2, tako da sportaši ne trebaju dolaziti s potvrdama liječnika opće prakse. Ako su sportaši radili laboratorijske pretrage unutar zadnjih 24 mjeseca, na pregled dolaze bez laboratorijskih nalaza. Kontakt informacije Poliklinike Zagreb možete preuzeti
ovdje

Polufinale Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

U nedjelju, 10. travnja 2016. godine u Domu sportova održat će se Polufinale Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

Rezultati

8. Superdrulov kup

U nedjelju 24. travnja 2016. na streljani Oboj održat će se 8. Superdrulov kup.

Rezultati

Prvenstvo zagreba szp kadeti/kadetkinje i 5. kolo lige zagrebačkih osnovnih škola

U nedjelju 03. travnja 2016. održat će se u Domu sportova Prvenstvo Zagreba SZP za kadete i kadetkinje i završno kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola 2015/2016.

Rezultati Liga OŠ

Rezultati Prvenstvo Zagreba

Liga zagrebačkih osnovnih škola 4. kolo

U nedjelju 20. ožujka 2016. godine održano je 4. kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola.

Rezultati

Prvenstvo Zagreba u gađanju serijskom zračnom puškom za juniore, juniorke, seniore i seniorke

U subotu 19. ožujka 2016. održat će se Prvenstvo Zagreba u gađanju serijskom zračnom puškom za juniore, juniorke, seniore i seniorke.

Rezultati

Turnir Devetka

Turnir "Devetka" u organizaciji SD Sveučilište održat će se 13. ožujka 2016. od 9,30 na  AS Vrapčanski potok.

Rezultati

Prvenstvo Zagreba ISSF zračno oružje juniori/ke

U Domu sportova održat će se 28. veljače 2016. Prvenstvo Zagreba u gađanju zračnim oružjem ISSF programa za juniore/ke.

Rezultati

7. superdrulov cup

7. Superdrulov cup održat će se 28. veljače 2016. s početkom u 10 sati.

Rezultati

POZIVNI TURNIR U DISCIPLINI TRAP

U Lukavcu će se 19. i 20. ožujka 2016. održati Pozivni turnir u disciplini trap.

Poziv

13. KUP GRADA POŽEGE U DISCIPLINI SAMOSTREL U DVORANI

Streljački klub „Požega“ organizira 13. KUP grada Požege u gađanju samostrelom u dvorani na 18 metara (in door). Natjecanje će se održati 06.03.2016. godine u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“(bivši Grabrik), s početkom u 09.30 sati.

Rezultati

Liga osnovnih škola 3. kolo

U nedjelju 21.2.2016. održano je treće kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola u streljaštvu.

Rezultati

Prvenstvo Hrvatske za seniore/ke u gađanju zračnim oružjem ISSF programa i 5. kolo A i B hrvatske lige

U prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog u Zagrebu, Vukovarska 269 održat će se pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore/ke u gađanju zračnim oružjem ISSF programa i 5. kolo A i B hrvatske lige.

Rezultati

Liga osnovnih škola 2. kolo

U nedjelju 31.1.2016. održano je drugo kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola u streljaštvu.

Rezultati

Prvenstvo Zagreba u gađanju zračnim oružjem ISSF programa za seniore i seniorke i županijsko natjecanje Kupa Hrvatske.

U streljani Doma sportova 30. siječnja 2016. održat će se Prvenstvo Zagreba u gađanju zračnim oružjem ISSF programa za seniore i seniorke i županijsko natjecanje Kupa HSS-a.

Rezultati PZ

Rezultati županijski Kup

4. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

U nedjelju 24. siječnja 2016. godine u Domu sportova održat će se 4. kolo I B (6. regija) hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

Rezultati

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE JAVNIH POTREBA U SPORTU ZA 2016. GODINU

DOKUMENTACIJA ZA NATJEČAJ, ROK PREDAJE 30. 12. 2015.

Izbor dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2016. godinu, a koje moraju predati streljački klubovi/društva pri prijavi na natječaj.Također je priloženo nekoliko oglednih primjera plana i programa rada trenera. Više informacija o samom natječaju na www.zgsport.hr.

1-javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-javne-potrebe-sporta.doc
2-upute-za-prijavitelje.doc
3-obrazac-za-prijavu-na-javni-poziv-ssgz.doc
4-2-obrazac-aplus-trening-i-natjecanja-jp-2016.doc
6-obrazac-j-financijski-plan-objekata.doc
8-obrazac-d-sportske-priredbe-gradskog-znacaja-2016.doc
14-izjava-o-nepostojanju-dvostrukog-financiranja.doc
15-izjava-o-financiranim-projektima.doc
16-zivotopis.doc
17-izjava-izvoditelja-aktivnosti.doc
18-ugovor-o-financiranju-ssgz.doc
19-program-rada-trenera.doc
20-formalni-uvjeti-za-javni-poziv.doc
ogledni-primjer-plan-i-program-nk-kustosija.pdf
ogledni-primjer-plan-i-program-nk-kustosija-zagici-i-limaci.pdf
ogledni-primjer-plan-i-program-rada-c-pc-i-sn-znsa.pdf
 

3. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

U nedjelju 20. prosinca 2015. godine u Domu sportova održalo se 3. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

Rezultati

Kalendar natjecanja HSS-a za 2016 godinu

Kalendar

39. Trofej Mladosti

U Zagrebu je 5. i 6. prosinca 2015. održan tradicionalni 39. Trofej Mladosti

Rezultati

Liga osnovnih škola 1. kolo

U nedjelju 29.11. održano je prvo kolo Lige zagrebačkih osnovnih škola u streljaštvu.

Rezultati

2. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

U subotu 28. studenog 2015. godine u Domu sportova održava se 2. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

Rezultati

2. Kolinje Cup

U nedjelju 29. studenog 2015. godine na streljani u Maksimiru održat će se 2. Kolinje Cup.

Rezultati

7. James Bond Cup

U nedjelju 8. studenog 2015. godine na streljani Oboj održat će se 7. James Bond kup u gađanju MK puškom serijskom i MK pištoljem Drulov.

Rezultati

1. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

U nedjelju 25. listopada 2015. godine u Domu sportova održava se 1. kolo I B hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

Rezultati

Giovanniju Cernogorazu pobjeda i kristalni globus u trapu!

Na završnom natjecanju sezone u disciplinama letećih meta, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, na najbolji mogući način završio je natjecateljsku sezonu u trapu. Pobjeda i osvajanje kristalnog globusa u najjačoj konkurenciji strijelaca po pozivu, prema pravilima ISSF-a, kruna je ovogodišnje sezone u kojoj je uzeo i olimpijsku vizu u Gabali (AZE) uz srebrnu medalju. Sa 122 pogođene mete ušao je u finale, a onda je u polufinalu zabilježo samo jedan promašaj što ga je dovelo u borbu za zlatnu medalju. Isti rezultat u polufinalu i finalu pogodio je i njegov imenjak iz Italije Giovanni Pellielo, ali je u raspucavanju, baš kao i u finalu olimpijskih igara u Londonu protiv Massima Fabbrizia, Giovanni Cernogoraz bio mirne ruke, brzih i pravovremenih reakcija te još jednom izašao kao pobjednik. Čestitamo!
Naš drugi predstavnik u ovoj eliti, Josip Glasnović, drugi dan nije bio u rezultatskom smislu raspoložen kao prethodni dan, tako da je na kraju osvojio 10. mjesto, ali već sam plasman među najbolje na svijetu govori dovoljno. Čestitke obojici i sretno u Rio de Janeiru.

Finale svjetskog kupa u letećim metama, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović među svjetskom elitom u trapu

Od 15-21.10.2015. u Nicosiji (Cipar) održava se finale svjetskog kupa u letećim metama. Hrvatska ima u disciplini *trap* dvoje predstavnika (Italija čak tri) i to su jedine dvije zemlje koje su zastupljene sa više od jednog strijelca. Josip Glasnović je to pravo izborio osvajanjem srebrne medalje i olimpijske vize na svjetskom kupu u Al Ainu (UAR) dok je drugi naš predstavnik, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, učinio isto na svjetskom kupu u Gabali (AZE). Ovo je ujedno i posljednje veliko svjetsko natjecanje ove godine za hrvatske strijelce.

Grand Prix Beograda, leteće mete

02-04.10.2015. u Beogradu je održan 13. Grand Prix Beograda i memorijal Milan Šotra u gađanju letećih meta, trap i skeet. Na natjecanju u sudjelovali i strijelci iz Hrvatske. Anton Glasnović je pojedinačno osvojio 1. mjesto u disciplini *trap*, a ekipno je G.A.J. iz Dubrave osvojio također 1. mjesto. Kod žena je 3. mjesto osvojila Ivana Lagetar, dok je kod juniora 4. mjesto pripalo Ivanu Karabaliću. Plasman u finale je još izborio senior Josip Glasnović (6. mjesto)

6. Drulov supercup

Na MK streljani Oboj 18. listopada 2015. (nedjelja) s početkom u 10h održat će se 6. Drulov supercup.

Rezultati

15. Turnir "Trofej neovisnosti"

Na AS Vrapčanski potok 8. listopada 2015. održat će se 15. Turnir "Trofej neovisnosti" u gađanju VK puškom PAP i 7,9mm.

Rezultati

18. Otvoreni turnir veterana SK "Medveščak"

Na AS Vrapčanski potok 3. listopada 2015. održat će se 18. Otvoreni turnir veterana SK "Medveščak".

Rezultati

Prvenstvo Hrvatske u letećim metama

20.09.2015. U Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u letećim metama, disciplina *parni trap*.
Bilten

Europa Cup u gađanju samostrelom field

03-04.10.2015. u Slavonskom Brodu održan je se 10. Europa Cup u gađanju samostrelom field. (opširnije)