In memoriam Saša Špirelja

S velikom tugom javljamo svim strijelcima i prijateljima streljaštva tužnu vijest da nas je u 49. godini života iznenada napustio Saša Špirelja, bivši reprezentativac i osvajač velikog broja domaćih i međunarodnih sportskih odličja, a zadnjih godina trener mladom naraštaju pištoljaša.
Pamtit ćemo ga kao nasmijanog, uvijek spremnog za šalu, nekoga tko je uvijek bio tu na svakom natjecanju jer život je posvetio streljaštvu.

Posljednji ispraćaj našeg dragog Saše Špirelje bit će u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine u 10:50 sati sati na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

Iz biografije:
Saša Špirelja rođen je 1974. godine i karijeru sportaša započeo je osamdesetih godina kao član juniorske reprezentacije SFRJ, te je osamostaljenjem Hrvatske postao redovni član sastava reprezentacije u u disciplinama zračni pištolj i pištolj brzo gađanje na 25m. 1993. i 1994. godine bio je viceprvak Europe, četvrti junior na Svjetskom prvenstvu 1991. godine, a 2010. godine bio je sedmi na Svjetskom prvenstvu. Više puta bio je sudionik finala na Svjetskim kupovima. Prvak Hrvatske bio je nebrojeno puta, višestruki državni rekorder i odlazi kao aktualni prvak Hrvatske u gađanju zračnim pištoljem. Višestruko nagrađivan kao najbolji strijelac Hrvatske u gađanju pištoljem. Zadnjih godina Saša je svoju strast prema gađanju usmjerio na svoju djecu i kao trener ostvario zapažene rezultate.