Vijesti - Leteće mete

JOSIP GLASNOVIĆ - OLIMPIJSKI POBJEDNIK U TRAPU

Olimpijada u Rio de Janeiru bila je "zlatna" za zagrebačko streljaštvo. Josip Glasnović, član SD G.A.J. je u disciplini trap nakon odlično odrađenih kvalifikacija, nevjerojatnog polufinala i još nevjerojatnijeg raspucavanja u finalu došao do ostvarenja sportskog sna svakoga sportaša - olimpijske zlatne medalje! Čestitamo Josipu!

POZIVNI TURNIR U DISCIPLINI TRAP

U Lukavcu će se 19. i 20. ožujka 2016. održati Pozivni turnir u disciplini trap.

Poziv

Giovanniju Cernogorazu pobjeda i kristalni globus u trapu!

Na završnom natjecanju sezone u disciplinama letećih meta, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, na najbolji mogući način završio je natjecateljsku sezonu u trapu. Pobjeda i osvajanje kristalnog globusa u najjačoj konkurenciji strijelaca po pozivu, prema pravilima ISSF-a, kruna je ovogodišnje sezone u kojoj je uzeo i olimpijsku vizu u Gabali (AZE) uz srebrnu medalju. Sa 122 pogođene mete ušao je u finale, a onda je u polufinalu zabilježo samo jedan promašaj što ga je dovelo u borbu za zlatnu medalju. Isti rezultat u polufinalu i finalu pogodio je i njegov imenjak iz Italije Giovanni Pellielo, ali je u raspucavanju, baš kao i u finalu olimpijskih igara u Londonu protiv Massima Fabbrizia, Giovanni Cernogoraz bio mirne ruke, brzih i pravovremenih reakcija te još jednom izašao kao pobjednik. Čestitamo!
Naš drugi predstavnik u ovoj eliti, Josip Glasnović, drugi dan nije bio u rezultatskom smislu raspoložen kao prethodni dan, tako da je na kraju osvojio 10. mjesto, ali već sam plasman među najbolje na svijetu govori dovoljno. Čestitke obojici i sretno u Rio de Janeiru.

Finale svjetskog kupa u letećim metama, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović među svjetskom elitom u trapu

Od 15-21.10.2015. u Nicosiji (Cipar) održava se finale svjetskog kupa u letećim metama. Hrvatska ima u disciplini *trap* dvoje predstavnika (Italija čak tri) i to su jedine dvije zemlje koje su zastupljene sa više od jednog strijelca. Josip Glasnović je to pravo izborio osvajanjem srebrne medalje i olimpijske vize na svjetskom kupu u Al Ainu (UAR) dok je drugi naš predstavnik, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, učinio isto na svjetskom kupu u Gabali (AZE). Ovo je ujedno i posljednje veliko svjetsko natjecanje ove godine za hrvatske strijelce.

Grand Prix Beograda, leteće mete

02-04.10.2015. u Beogradu je održan 13. Grand Prix Beograda i memorijal Milan Šotra u gađanju letećih meta, trap i skeet. Na natjecanju u sudjelovali i strijelci iz Hrvatske. Anton Glasnović je pojedinačno osvojio 1. mjesto u disciplini *trap*, a ekipno je G.A.J. iz Dubrave osvojio također 1. mjesto. Kod žena je 3. mjesto osvojila Ivana Lagetar, dok je kod juniora 4. mjesto pripalo Ivanu Karabaliću. Plasman u finale je još izborio senior Josip Glasnović (6. mjesto)

Prvenstvo Hrvatske u letećim metama

20.09.2015. U Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u letećim metama, disciplina *parni trap*.
Bilten